HOI! IK BEN RENSKE

Elke Haarlemmer heeft er wel ééntje: een plek of gebouw dat extra speciaal is. Het maakt niet uit of je alweer een tijdje weg bent, hier al jaren woont, of vooral vaak op bezoek komt. Herinneringen genoeg en voor ieder wat wils.

Juist omdat gebouwen een eigen verhaal en geschiedenis hebben vind ik het zo leuk om ze te tekenen. Het stadhuis bijvoorbeeld, wat heeft dat gebouw wel niet allemaal doorstaan. Of wat denk je van de karakteristieke Amsterdamse Poort? Niet te missen als je via de Amsterdamsevaart rijdt. En als geschenk heel origineel.
Het is ontzettend leuk om via mijn werk alle persoonlijke verhalen te horen. Het heeft me (zeker toen ik net begon met Haarlemse Huisjes) echt verrast hoeveel mensen een bijzondere band hebben met een bepaald gebouw. Van mensen die jarenlang in de Droste fabriek hebben gewerkt tot mensen die er nu wonen.

Mijn eigen favoriete gebouw is de Vleeshal. Als vegetariër misschien een vreemde keuze, maar het gebouw heeft me altijd gefascineerd. De dierenkoppen op de gevel vond ik als kind prachtig. Het hele gebouw vind ik bijzonder, zo rijk aan ornamenten, perfect symmetrisch en prachtig van kleur. Het is het tweede gebouw dat ik tekende (het stadhuis was het eerste).
Helemaal bijzonder is dat het Archeologisch Museum Haarlem, dat in de kelder van de Vleeshal zit, nu 1 van de verkopers is van de Haarlemse Huisjes. Erg leuk dat ik nu af en toe op bezoek kan in mijn lievelingsgebouw.

Nieuwsgierig geworden? Je vindt alle verassende cadeaus in de webshop!

Haarlemse Huisjes is een eindeloze serie illustraties van bijzondere Haarlemse gebouwen. Unieke tekeningen die ik met veel plezier verwerk tot waardevolle woonaccessoires en cadeaus. Zoals postersprints en sleutelhangers. Ook verkoop ik kaartenkettingen en verjaardagskalenders. Bijna elke maand komen er nieuwe verrassende producten bij!

Veel klanten vinden het leuk om mijn huisjes te verzamelen. Terwijl anderen ze juist weer graag weggeven. Maar voor wie je ook een kadootje in gedachte hebt: hopelijk beleeft diegene er net zoveel plezier aan, als ik had tijdens het maken! En heb je weinig tijd? Klik dan direct door naar onze absolute besteller –> een bijzonder gekleurde plattegrond van Haarlem. Exclusief te koop in deze webwinkel.

Met de hartelijke Haarlemse groetjes,

handtekening-Renske