GESCHIEDENIS

2015
In juni 2015 tekende Renske Horn (vormgever en illustrator) het stadhuis van Haarlem en plaatste die op social media. De enthousiaste reacties die volgden waren overweldigend. Mensen begonnen aanvragen te doen van andere gebouwen die zij heel graag als illustratie zouden willen zien.

Binnen een aantal weken ontstond er een kleine serie illustraties van bekende Haarlemse gebouwen. Al snel kwam de vraag: “waar kan ik die illustraties kopen?”. Met minimale middelen maakte Renske een simpele webshop, om afdrukken van haar illustraties te kunnen verkopen. Daarmee was Haarlemse Huisjes een feit.

2016

Een jaar later, in juni 2016 stond Renske voor het eerst op een Haarlemse markt met ingelijste afbeeldingen. Via social media werd de bekendheid steeds een beetje groter en de webshop werd drukker. Met de opbrengsten van de eerste verkopen kon Renske kaarten laten drukken en enveloppen inkopen om de webshop weer wat meer te vullen.

In 2016 bedenkt Renske ook de Haarlemse sleutelhanger. Een illustratie van de plattegrond van Haarlem, in bamboehout gegraveerd/gesneden met behulp van een lasersnijmachine. Een perfect aandenken aan de stad en een manier om je eigen stad altijd bij je te hebben.

Dit jaar zijn de Haarlemse Huisjes ook voor het eerst te vinden op de bekende Haarlemse Stripdagen en de kerstmarkt van Haarlem.

2017

Het jaar begint goed met een prachtig artikel in het Haarlems Dagblad. De bekendheid die volgt na het artikel zorgt voor veel bestellingen en heel veel opdrachten van mensen die graag hun eigen huis als illustratie willen hebben.

2017 is een jaar van veel nieuwe producten en tekeningen. De webshop staat inmiddels vol met posters, kaarten, sleutelhangers, magneten en bekers. Vlak voor de kerstmarkt in 2017 wordt ook de Haarlemse kalender geïntroduceerd.

2018

In 2017 werkten Eva, Melanie, Edwin, Max en Renske gezamenlijk aan een project. Dat beviel zo goed, dat ze besluiten om samen te gaan werken aan de Hollandse Huisjes.
Nu er met zoveel handen wordt gewerkt aan de vormgeving, de teksten, de webshop en social media, is er meer ruimte voor het ontwikkelen van nieuwe producten en illustraties.

Inmiddels hebben we zelfs een eigen lasersnijmachine. Dankzij dit fantastische apparaat zijn er veel mogelijkheden om nieuwe producten te ontwikkelen en om meer producten op maat te maken.

De rest is nog geen geschiedenis. Wil je ons verhaal blijven volgen? Houd dan onze facebookpagina en instagram in de gaten 🙂